Slide 1
Wat doen wij?

Wat doen wij?

Particulieren

De Dullertsstichting geeft in principe geen contant geld. Onze hulp bestaat uit die goederen of diensten waarvoor de mensen bij ons aankloppen. Wat bieden wij particulieren zoal aan hulp?

  • Woninginrichting, zoals meublilair, een speciaal matras, seniorenstoel of wasmachine.
  • Vervoer, denk aan een elektrische fiets of treinkosten voor dringend familiebezoek.
  • Schoenen of kleding, denk bijvoorbeeld aan een babyuitzet of orthopedisch schoeisel.
  • Medische kosten, voor zover deze niet (geheel) vergoed worden door de zorgverzekeraar of bijzondere bijstand en medisch noodzakelijk zijn.
  • Overbruggingsfinanciering, bijvoorbeeld ter voorkoming van huisuitzetting of afsluiting van gas, water en licht, of in geval van een noodzakelijke verhuizing: verhuis- en stofferingskosten.
  • Kosten van bijzonder opleidingen of cursussen, indien geen beroep kan worden gedaan op DUO.

Instellingen

De Dullertsstichting werkt regelmatig samen met gemeentelijke en andere instellingen in het werkgebied. Meestal gaat dit om eenmalige bijdragen, maar soms ook om projecten. Om een paar voorbeelden te noemen. Jeugdland organiseert elk jaar meerdere activiteiten met onze bijdrage. Aan de Voedselbank schonken wij een bedrag voor de aanschaf van speciale koelboxen.’s Koonings Jaght ontving een bijdrage voor liften om patiënten uit bed te tillen. En aan verpleeghuis Regina Pacis doneerden we een bedrag, bestemd voor de nieuwe inrichting en voor audiovisuele apparatuur voor ouderen. Ook helpen wij wijk- en buurtorganisaties, bijvoorbeeld met incidentele bijdragen om Cruyff Courts (voetbalveldjes) in te richten of een speeltuin aan te leggen. Wij ondersteunen voorts diverse projecten op het gebied van schuld-hulpverlening en preventie, maar ook organisaties als Stichting Leergeld, GO (Gezond Onderweg! aanpak van overgewicht en obesitas onder jongeren) en Stadslandbouw Mooieweg (combinatie van ondermee bevordering van sociale cohesie, dagbesteding en gezonde bevoorrading van de Voedselbank).

Related Articles